Εργαστήριο Πληροφόρησης και Κυβερνοασφάλειας

logoΔιευθυντής: Α. Λιαρόπουλος - Επίκουρος Καθηγητής

Κύριος σκοπός του Εργαστηρίου Πληροφόρησης και Κυβερνοασφάλειας είναι η ανάλυση των προκλήσεων ασφάλειας που αφορούν τις έννοιες της πληροφόρησης και του κυβερνοχώρου. Αντικείμενα έρευνας του εργαστηρίου αποτελούν μεταξύ άλλων: η λειτουργία των υπηρεσιών πληροφοριών, η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών πληροφοριών, η σχέση πληροφόρησης και ηθικής, η οικονομική κατασκοπεία, η επίβλεψη του έργου των υπηρεσιών πληροφοριών και υπηρεσιών ασφαλείας και η διακυβέρνηση του κυβερνοχώρου.


Working Paper Series 

Working Paper Series No.1 - September 2019

Cybersecurity in the EU

Threats, Frameworks and future perspectives

Prepared by Dominika Giantas, Approved by Dr. Andrew N. Liaropoulos

Λήψη σε PDF
  Working Paper Series No.2 - June 2020

Η επίδραση των κυβερνοεπιθέσεων στη μετεξέλιξη της κυβερνοασφάλειας: Η περιπτωσιολογική μελέτη της Εσθονίας

Συγγραφείς: Δέσποινα Βλάχου, Μαρία Ζαμπατή και Χριστίνα Κοντραφούρη

Επιστημονική Επιμέλεια: Α. Λιαρόπουλος

Λήψη σε PDF
Working Paper Series no.3 - November 2020

Fostering EU's Digital Autonomy: Different Perspectives in the Transatlantic Community

Author: Dr. Andrew Liaropoulos

Λήψη σε PDF

Events - Δραστηριότητες

27 Νοεμβρίου 2018 - 09:30-20:00

27nov2018_invitationΤο Εργαστήριο Στρατηγικής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης και το Εργαστήριο Πληροφόρησης και Κυβερνοασφάλειας, του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Πειραιώς σας προσκαλούν στο 7ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: Κοινωνία της Επιτήρησης: Από τη Κυβερνοασφάλεια στα Fake News - Μέσα | Μηνύματα | Στρατηγικές.

Πρόγραμμα σε PDF

6 Δεκεμβρίου 2017 - 18:30

Το Εργαστήριο Πληροφόρησης & Κυβερνοασφάλειας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών & Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς έχει την τιμή να σας προσκαλέσει σε διάλεξη του Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Νικόλαου Κ.Κυριαζή με αντικείμενο ‘Η σημασία της Πληροφόρησης στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο’, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Καραολή & Δημητρίου 80, 185 34 Πειραιάς).

9 Ιουνίου 2017 - 11:00

9jun2017Το Εργαστήριο Πληροφόρησης & Κυβερνοασφάλειας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών & Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση του βιβλίου των John M.Nomikos & Joseph Fitsanakis (eds.), Intelligence Beyond the Anglosphere: Mediterranean and Balkan Regions (Athens: RIEAS, 2017), την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 11:00 στην Αίθουσα 339 του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Καραολή & Δημητρίου 80, 185 34 Πειραιάς).

11 Μαΐου 2017 - 18:15

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές και το Εργαστήριο «Πληροφόρησης και Κυβεροασφάλειας» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών έχει την τιμή να σας προσκαλέσει σε διάλεξη του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου κ. Αλκιβιάδη Στεφανή με θέμα: «Πολιτική Εθνικής Ασφάλειας με έμφαση στην έγκαιρη προειδοποίηση» την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 και ώρα 18:15 στην αίθουσα 106 του Κεντρικού Κτιρίου του Πανεπιστημίου Πειραιώς. (Καραολή & Δημητρίου 80, 1ος όροφος).

Get In Touch

Department of International & European Studies

  • Secretary Tel: +30 210.4142394
  • Email: des-secr@unipi.gr
  • Address: 80, Karaoli & Dimitriou St.
  • 18534, Piraeus, Greece

University of Piraeus
Department of International &
European Studies

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used.