Υποτροφίες

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ενέργεια προβλέπει τη χορήγηση υποτροφιών με κριτήρια επίδοσης και κοινωνικά κριτήρια.
Πέραν των ανωτέρω, προβλέπεται και η χορήγηση υποτροφιών από πόρους προερχόμενους από το επιχειρείν.
Ειδικότερα, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ενέργεια φιλοδοξεί να αποτελέσει γέφυρα μεταξύ ακαδημαϊκής κοινότητας και αγοράς. Στο δυναμικά εξελισσόμενο πεδίο της Ενέργειας οι επιχειρήσεις αναζητούν στελέχη με εξειδικευμένες γνώσεις σε ζητήματα στρατηγικής, δικαίου και οικονομικών και επιβραβεύουν την αριστεία. Στο πλαίσιο αυτό, στο τέλος του Β’ Εξαμήνου και πριν την έναρξη εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας, χορηγούνται υποτροφίες με την ευγενική στήριξη σημαντικών επιχειρήσεων, με κριτήριο τις επιδόσεις των φοιτητών (καλύτερη βαθμολογία στα μαθήματα των δύο εξαμήνων).


dapeepΟ Διαχειριστής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ) υποστηρίζει το Μεταπτυχιακό στην Ενέργεια με τη χορήγηση υποτροφιών επίδοσης. Ο ΔΑΠΕΕΠ διαχειρίζεται τις ΑΠΕ και την Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) του Εθνικού Διασυνδεδεμένου Συστήματος, καθώς και τις Εγγυήσεις Προέλευσης ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν παραχθεί από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ. Είναι ο εκπλειστηριαστής των δικαιωμάτων ρύπων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως Φορέας Σωρευτικής Εκπροσώπησης (ΦΟΣΕ) παραγωγών ΑΠΕ. Αποτελεί την μετεξέλιξη του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ ΑΕ) και δημιουργήθηκε με σκοπό να ικανοποιήσει τις σύγχρονες προκλήσεις στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ενώ παράλληλα αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας (ΕΧΕ) και τον δεύτερο μεγαλύτερο πωλητή μετά τη ΔΕΗ στην Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας (Η.Ε.) που λειτουργεί το ΕΧΕ.


mytilineos logoΗ MYTILINEOS υποστηρίζει το Μεταπτυχιακό στην Ενέργεια με τη χορήγηση υποτροφιών επίδοσης. Αποτελεί κορυφαία διεθνή βιομηχανική και ενεργειακή εταιρεία με δυναμική παρουσία και στις 5 ηπείρους. Δραστηριοποιείται στους τομείς της Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου, της Μεταλλουργίας, της Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας και των Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η ισχυρή διεθνής παρουσία της MYTILINEOS σε περισσότερες από 30 χώρες την καθιστά παγκόσμιο ηγέτη, ενώ οι εξαγωγές της σε αγορές στο εξωτερικό αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 2% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών, με σημαντικά οφέλη για την εθνική οικονομία, στέλνοντας σαφές αναπτυξιακό μήνυμα.


cnngreeceΤο CNN Greece και η DBG Digital Media υποστηρίζουν το Μεταπτυχιακό στην Ενέργεια με τη χορήγηση υποτροφιών επίδοσης. Το CNN Greece αποτελεί την ελληνική έκδοση της βραβευμένης πλατφόρμας του CNN International. Με την αξιοπιστία του μεγαλύτερου διεθνούς ενημερωτικού brand, το CΝΝ Greece αναδεικνύει τις πλέον σημαντικές εξελίξεις της ελληνικής και διεθνούς επικαιρότητας. Ανταποκρινόμενο στα απαιτητικά πρότυπα του CNN International, παρέχει αξιόπιστο, έγκυρο, πρωτογενές περιεχόμενο, ενώ εμπλουτίζεται με πρωτότυπο multimedia υλικό, tailor made longreads, ταξιδιωτικό περιεχόμενο, καθώς και αποκλειστικά ρεπορτάζ.


aegeanH AEGEAN υποστηρίζει το Μεταπτυχιακό στην Ενέργεια με τη χορήγηση υποτροφιών επίδοσης. Πρόκειται για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην ελληνική αγορά πετρελαιοειδών. Τα καύσιμα και τα λιπαντικά μας είναι στην κορυφή της κατηγορίας τους. Η Aegean Oil έχει εξελιχθεί γρήγορα σε ένα από τα πιο δημοφιλή εμπορικά σήματα της χώρας, κατέχοντας περίοπτη θέση μεταξύ των εταιρειών πετρελαιοειδών σε πωλήσεις. Όραμα της εταιρείας είναι η καθιέρωση της εταιρείας ανάμεσα στις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες του κλάδου εμπορίας πετρελαιοειδών, με μοναδική στόχευση την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές, καθιστώντας την επαφή του καταναλωτή με το σήμα της εταιρείας μια μοναδική εμπειρία.


elpeΟ Όμιλος «Ελληνικά Πετρέλαια» (http://www.helpe.gr) πρωταγωνιστεί στις ενεργειακές εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Η σταδιακή μετεξέλιξή του από πετρελαϊκή σε ενεργειακή δύναμη συνοδεύεται από διεθνείς δραστηριότητες, επεκτάσεις και συμμαχίες, αλλά και από ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα με επιλεγμένες κερδοφόρες επενδύσεις σε νέους τομείς. Στο πλαίσιο αυτό, επενδύει στους νέους επιστήμονες που επιδιώκουν κατάρτιση στον τομέα της Ενέργειας μέσω της χορήγησης υποτροφίας σε σπουδαστές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Ενέργεια: Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομία.


eugenidesfΤο κοινωφελές Ίδρυμα Ευγενίδου (http://www.eugenfound.edu.gr/) έχει στόχο να συμβάλλει στην επιστημονική και τεχνική εκπαίδευση των νέων της Ελλάδας και το αποδεικνύει αυτό έμπρακτα με τη χορήγηση υποτροφιών. Το Ίδρυμα στηρίζει τις σπουδές στον τομέα της Ενέργειας με τη χορήγηση υποτροφίας σε αριστούχους φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Ενέργεια του Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών.


depaΗ Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) ΑΕ (www.depa.gr), με ηγετική θέση στην αγορά φυσικού αερίου και έντονη διεθνή παρουσία, στηρίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών στην Ενέργεια με τη χορήγηση υποτροφιών σε σπουδαστές του Προγράμματος με βάση τις επιδόσεις τους, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και του οράματος της εταιρείας για την προετοιμασία της επόμενης γενιάς ικανών στελεχών στον τομέα της ενέργειας .


sidenor

Ο Όμιλος ΣΙΔΕΝΟΡ (www.sidenor.gr), αντιπροσωπεύει τον κλάδο παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας προϊόντων χάλυβα της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, αποτελώντας σήμερα τη μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία παραγωγής προϊόντων χάλυβα, με ηγετική θέση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο Όμιλος επενδύει διαρκώς στην έρευνα και την ανάπτυξη της τεχνολογίας και ενδιαφέρεται για τις ενεργειακές εξελίξεις στην αγορά ενέργειας, ενισχύοντας το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Ενέργεια με τη χορήγηση υποτροφίας σε νέους επιστήμονες που φιλοδοξούν να κατακτήσουν ηγετικές θέσεις στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής και ενέργειας.»


desfa2

Ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) ΑΕ (www.desfa.gr), ο φορέας λειτουργίας, συντήρησης, διαχείρισης, εκμετάλλευσης και ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου κατά τρόπο οικονομικά αποδοτικό, τεχνικά άρτιο και αξιόπιστο διαχρονικά, στηρίζει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Ενέργεια: Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομία με τη χορήγηση υποτροφίας σε νέους που επιδιώκουν επαγγελματική σταδιοδρομία σε ένα δυναμικά εξελισσόμενο πεδίο.


ypourgeioperivallontosTο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ενέργεια: Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομία» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) (http://www.ypeka.gr/). Η δημιουργία του πρώτου διεπιστημονικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Ελλάδα και ενός από τα ελάχιστα στην Ευρώπη με αντικείμενο την Στρατηγική, το Δίκαιο & τα Οικονομικά της Ενέργειας στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς συνδέεται με τον ρόλο της ακαδημαϊκής κοινότητας στην στελέχωση των φορέων της ενεργειακής αγοράς. Το ΥΠΕΚΑ, στο πλαίσιο δράσεων για την ενίσχυση της έρευνας στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος, στηρίζει το Πρόγραμμα και συμβάλλει ώστε το ΠΜΣ στην Ενέργεια να αποτελέσει φυτώριο στελεχών και δεξαμενή σκέψης και ιδεών για την χάραξης και οργάνωση της ελληνικής ενεργειακής πολιτικής.

Get In Touch

Department of International & European Studies

  • Secretary Tel: +30 210.4142394
  • Email: des-secr@unipi.gr
  • Address: 80, Karaoli & Dimitriou St.
  • 18534, Piraeus, Greece

University of Piraeus
Department of International &
European Studies

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used.