Εκπαιδευτική Εκδρομή του ΠΜΣ στην Ενέργεια: Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομία στις Βρυξέλλες, 30 Μαΐου - 1 Ιουνίου, 2023

Με μία εκπαιδευτική εκδρομή στις Βρυξέλλες, από τις 30 Μαΐου έως την 1 Ιουνίου, ολοκλήρωσαν τον κύκλο των σπουδών τους οι φοιτητές του ΠΜΣ στην Ενέργεια: Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομία. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο κέντρο λήψης αποφάσεων των ευρωπαϊκών θεσμών σε ζητήματα διεθνούς πολιτικής περιλαμβανομένων των ενεργειακών.

Την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε.Ε. Οι φοιτητές είχαν την χαρά να συνομιλήσουν με τον πρέσβη & Αναπληρωτή Μόνιμο Αντιπρόσωπο στην Ε.Ε., Ιωάννη Γκίκα, τον Πάνο Μασσαρά, Energy Attaché και τον Ιωάννη Πλεμμένο. Ακολούθησε μία αναλυτική παρουσίαση από τους ίδιους αναφορικά με τις αρμοδιότητες του φορέα στον οποίο ανήκουν και ένας εποικοδομητικός διάλογος στο τέλος, κατά τον οποίο οι φοιτητές εξέφρασαν τις απορίες τους αναφορικά με τις τρέχουσες διαδικασίες και τα θέματα της επικαιρότητας.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής οι φοιτητές του προγράμματος επισκέφτηκαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το House of European History. Στο ΕΚ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους Ευρωβουλευτές, κ. Κουντουρά και κ. Κόκκαλη καθώς και με συνεργάτες αυτών συμπεριλαμβανομένου και του Ευρωβουλευτή κ. Κυμπουρόπολου.

Οι φοιτητές του προγράμματος επισκέφθηκαν επίσης το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ. Οι κ.κ Δημήτρης Φατούρος, Communication Officer for Greece and Cyprus και Nicolas Galudec, Deputy Head of UNEP Brussels Office, προχώρησαν σε μία παρουσίαση των αρμοδιοτήτων , πρωτοβουλιών και δράσεων του Οργανισμού σε ζητήματα που εντάσσονται στους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης και αφορούν το Περιβάλλον , την Κλιματική αλλαγή κλπ. Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε κύκλος συζήτησης με ερωτήματα που έθεσαν οι φοιτητές προς τους ομιλητές. 

Θερμές ευχαριστίες στους φοιτητές για την άψογη παρουσία και συνεργασία, στην Δ/ντρια του Προγράμματος, κ. Χειλά, στους καθηγητές κκ Λιάκουρα και Παραβάντη και στην επιστημονική συνεργάτιδα κ. Μητροπούλου που συνόδευσαν στην εκπαιδευτική εκδρομή.

Get In Touch

Department of International & European Studies

  • Secretary Tel: +30 210.4142394
  • Email: des-secr@unipi.gr
  • Address: 80, Karaoli & Dimitriou St.
  • 18534, Piraeus, Greece

University of Piraeus
Department of International &
European Studies

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used.