Χαιρετισμός Διευθυντή

logo manergy3

1ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
“Energy studies for energetic people!”

Με πολλή χαρά σας καλωσορίζουμε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Ενέργεια: Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομία, στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Πρόκειται για το πρώτο διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη αφιερωμένο στη στρατηγική, το δίκαιο & τα οικονομικά της Ενέργειας. Ξεκινήσαμε δυναμικά το 2014 και από το 2017 με τον ενθουσιασμό των συναδέλφων του Τμημάτων Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών αλλά και του προκατόχου μου καθηγητή Αριστοτέλη Τζιαμπίρη μετεξελίχθηκε σε ένα διεθνές αγγλόφωνο Μεταπτυχιακό με διεθνή ακτινοβολία.

Απευθύνεται σε αποφοίτους, οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν ισχυρά εφόδια για απασχόληση στον κλάδο της ενέργειας, των δικτύων και υποδομών, της βιομηχανίας και της ναυτιλίας, σε διεθνείς οργανισμούς, ελληνικές και διεθνείς ενεργειακές επιχειρήσεις, τη δημόσια διοίκηση, τις ρυθμιστικές αρχές, τα μέσα ενημέρωσης, ινστιτούτα ανάλυσης και δεξαμενές σκέψης, εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων, δικηγορικές εταιρείες, το διπλωματικό σώμα κλπ. Απευθύνεται επίσης σε τεχνοκράτες οι οποίοι εργάζονται ήδη και ζητούν να εμβαθύνουν περισσότερο στον δυναμικά αναπτυσσόμενο τομέα της ενέργειας και άλλους τομείς της οικονομίας και της βιομηχανίας. Η δομή του μεταπτυχιακού προγράμματος βασίζεται στη διεπιστημονικότητα και ενσωματώνει τα αιτήματα και τις προσδοκίες της αγοράς όπου στρατηγική, πολιτική, δίκαιο & οικονομία συμπλέκουν και αλληλοεπηρεάζονται.

Η διεπιστημονικότητα του προγράμματος αντανακλάται στους διδάσκοντες του προγράμματος. Καταξιωμένοι καθηγητές: νομικοί, οικονομολόγοι, διεθνολόγοι και μηχανικοί από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και άλλα Πανεπιστήμια της Ελλάδος και του εξωτερικού και διεθνώς αναγνωρισμένοι ειδικοί σε θέματα ενέργειας, συνεργάζονται με ενθουσιασμό στο πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα σπουδών. Την φυσιογνωμία, ωστόσο, και εν τέλει την επιτυχία του προγράμματος σφραγίζει η ενέργεια και ο ενθουσιασμός των φίλων που επιλέγουν και αγκαλιάζουν το πρόγραμμα αυτό με δυναμισμό, διεισδυτική ματιά και κριτική διάθεση.

Νικόλαος Ε. Φαραντούρης
Καθηγητής της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet
Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Ενέργεια
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

Get In Touch

Department of International & European Studies

  • Secretary Tel: +30 210.4142394
  • Email: des-secr@unipi.gr
  • Address: 80, Karaoli & Dimitriou St.
  • 18534, Piraeus, Greece

University of Piraeus
Department of International &
European Studies

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used.