Κάλεσμα (appel à participant·e·s) προς τις/τους φοιτήτριες/ές για συμμετοχή στην Κριτική Επιτροπή του Λογοτεχνικού Βραβείου Γκονκούρ/Goncourt Ελλάδα 2023

25 November 2022

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Πειραιάς, 25/11/2022

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΚΟΝΚΟΥΡ 2023-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητές προπτυχιακές και μεταπτυχιακές φοιτήτριες / Αγαπητοί προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματός μας,

Μετά τη λίαν επιτυχημένη συμμετοχή τα δύο προηγούμενα χρόνια, απευθυνόμαστε εκ νέου στο σύνολο των εγγεγραμμένων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματός μας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τη δυνατότητα συμμετοχής σας στην κριτική επιτροπή/στην ομάδα επιλογής του διάσημου «Λογοτεχνικού Βραβείου Γκονκούρ/Goncourt Ελλάδα 2023», που διοργανώνουν τα Γαλλικά Ινστιτούτα Θεσσαλονίκης και Αθήνας. Η ομάδα θα πρέπει, έως τον Μάιο, να διαβάσει τα τέσσερα μυθιστορήματα από τον κατάλογο έργων που έχει ήδη προκρίνει η Ακαδημία Γκονκούρ. Για αυτό το διάσημο λογοτεχνικό βραβείο που απονέμεται στη Γαλλία από την Ακαδημία Γκονκούρ, πραγματοποιείται, σε περισσότερες από είκοσι χώρες, ο παράλληλος διαγωνισμός «Choix Goncourt/Επιλογή Γκονκούρ» (https://www.academiegoncourt.com/choix-goncourt-a-l-etranger) και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των κατά τόπον Γαλλικών Ινστιτούτων με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, στο πλαίσιο των ελληνο-γαλλικών σχέσεων και συνεργασιών, επιδιώκοντας τη συμμετοχή και την προετοιμασία φοιτητριών/φοιτητών στην αναγνωστική απόλαυση σύγχρονων λογοτεχνικών έργων.

Δεδομένου ότι η συμμετοχή σας προϋποθέτει υψηλού επιπέδου γνώση της Γαλλικής –καθώς θα κληθείτε να διαβάσετε/κρίνετε λογοτεχνικά έργα της σύγχρονης γαλλικής γραμματείας στο πρωτότυπο–, παρακαλούμε πολύ όσους από εσάς διαθέτετε δίπλωμα γνώσης της Γαλλικής από το επίπεδο Β2 & πάνω και επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην εν λόγω ομάδα για το ελληνικό βραβείο Goncourt 2023 να διατυπώσετε τη σχετική πρόθεσή σας –καθώς και το δίπλωμα το οποίο κατέχετε– στην ηλ. διεύθυνση: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Αν ο αριθμός των συμμετοχών είναι πάνω από 6 με 8, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (σημειώνεται ότι οι φοιτήτριες/φοιτητές που παρακολουθούν το τρέχον εξάμηνο τα μαθήματα Γαλλικής Ορολογίας έχουν προτεραιότητα).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εν ενεργεία φοιτήτριες/ές οι οποίες/οι συμμετείχαν τα προηγούμενα δύο χρόνια μπορούν να εκδηλώσουν εκ νέου το ενδιαφέρον τους για την επιτροπή Γκονκούρ του Τμήματός μας.

Τα «εργαστήρια» ανάγνωσης για κάθε ένα από τα τέσσερα μυθιστορήματα θα γίνουν όλα εξ αποστάσεως μέσω MS Teams.

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για την άμεση ανταπόκρισή σας. (Θεμιτή έως και Δευτέρα 28 Νοεμβρίου το αργότερο.)

Με εκτίμηση και εγκαρδιότητα,

Χαράλαμπος Γκούσιος, Αναπλ. Καθηγητής

Χρήστος Νίκου, μέλος ΕΕΠ

Get In Touch

Department of International & European Studies

  • Secretary Tel: +30 210.4142394
  • Email: des-secr@unipi.gr
  • Address: 80, Karaoli & Dimitriou St.
  • 18534, Piraeus, Greece

University of Piraeus
Department of International &
European Studies

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used.